Teyzemin Elleri : Dökülmeyen Köpük Kek

Bu hafta sonu anneannemin evinde bir kuzenler buluşması yaptık, tek erkek torun olma durumunu hala elinde bulunduran kardeşim dışında hepimiz tam kadro yerimizi aldık. :) Küçük teyzem de bize eşlik etti. (Laf aramızda kendisi çok beceriklidir) Çok güzel bir kek yapmış, bizim çınar 3 dilim yedi elinde de hiç ufalanmadı yere dökülmedi, tam çocuklara göre bir tarif, içindeki baharatlarda çok nefis bir tat vermiş, tarifini zar zor alabildik ağzından :)

Umarım deneyenler beğenir.

Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı köpük helva (Köpük helvanız yoksa yerine 1 su bardağı pekmez koyup, un miktarını 1 su bardağı oranında artırın)
1 su bardağı elenmiş un
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı havuç

Hazırlanışı
Yumurtalar ve köpük helvayı iyice kabarana kadar çırpalım ardından havucu ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edelim daha sonra sırasıyla un, yenibahar, tarçın ve son olarak cevizi ekleyelim. Dilediğimiz bir kek kalıbına alıp, kademeli olarak 10dk 100 derecede, 10 dk 150 derecede, 10 dk 180 derecede toplamda 30dk olacak şekilde pişirelim.

Bu arada köpük helvayı bilmeyenler varsa çöven bitkisinden yapılan bir tür tatlı türü, Manisa yöresine ait oldukça güzel bir tat.
Afiye olsun :)

Yorumlar

  1. Değişik bir kek olmuş..helvanın mükemmel tadıyla lezzetlenmiş..elinize sağlık...) selamlar

    YanıtlaSil
  2. Köpük helvayı ilk kez duyuyorum. Küçük teyzenizin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler Nursevin Hanım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar