İrmikli kahvaltımız

Bu sabah baktım yumurta kalmamış, bu aralar Çınar pek çok şeyi reddettiği reddetği içi ne yapsam diye kara kara düşününürken irmikli muhallebi yaptım, bir çırpıda yedi :D

Malzemeler

1 çorba kaşığı irmik
2 kuru kayısı
Yarım muz
Tereyağ
Yarım bardak Süt
1 tatlı kaşığı Bal
Tarçın

Kuru kayısıları dörde bölüp biraz suda yumuşaması için haşlayalım, diğer tarafta tereyağ eritip irmikleri katalım, hafifce kavuralım, ardından sütümüzü katalım (ben devam sütü kullandım), irmikler pişince tabağa alalım, haşlanan kayısıları çatalla ezip muhallebiye katalım, yarım muzuda ezip ekleyelim, tatlandırmak için tarçın ve 1 tatlıkaşığı balı ekleyelim. Afiyet olsun ufaklıklara...

Yorumlar

Popüler Yayınlar