Annemin Eli Fırında Sebzeli Karnıbahar





Bugün yine anneciğimin yaptığı leziz mi leziz  fırında sebzeli karnabahırın tarifini vermek istiyorum, normal şartlarda kıymalı olarak çok sık yaparız ama sebzelisi de çok güzel olmuş.

Malzemeler
1 orta boy karnabahar
3-4 adet tatlı kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2-3 domates
1 orta boy soğan
Muskat
Karabiber
Tuz
Üzeri için beşamel sos ve kaşar peyniri (Beşamel sos için bir ölçü veremiyorum zira ben herzaman göz kararı yapıyorum annemde öyle yapmış, Tereyağını eritiyorsunuz unu ekleyip hızlıca kavuruyorsunuz daha sonra azar azar süt ilave ediyorsunuz, pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıyorsunuz, 1 miktar şeker ve tuz ilave ediyorsunuz.)

Hazırlanışı
 Haşladığımız karnabaharı borcama alıyoruz, ayrı bir tarafta soğan, biberler ve domatesi kavurup baharatları ekliyoruz. Muskat herzaman olduğu gibi şahane bir tat vermiş karnabahara. Hazırladığımız bu harcı karnabaharların üzerine döküyoruz.


Hazırladığımız beşamel sos ile borcamımızı kaplıyoruz, üzerine dilediğimiz kadar kaşar peyniri ekleyip fırında üzerine kıvarana kadar pişiyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar