Benekli pasta
Malzemeler
Öncelikle kremşanti ile süt
çırpılır ve buzdolabına alınır. Yumurta akları ve tozşeker çırpılır daha
sonra yumurta sarıları, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek
karıştırılır. Elde edilen kek hamurundan biraz kaseye alınır ve kakao
ile çırpılır, yağlı kağıt serili tepsiye sıkma torbası ile kakaolu
hamurdan aralıklı olarak sıkılır. Fırında 2 dk pişirilir. Daha sonra
kalan kek hamuru tepsiye yayılır, tekrar fırında pişirilir. 180 derecede
üzeri pembeleşince kek fırından çıkartılır(15dk pişirilmesi yeterli)
Soğuyan kekin üzerine kremşanti sürülür, damla çikolata ve hindistan
cevizi serpiştirilir ve rulo şeklinde sarılır. Afiyet olsun.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Damla çikolata
Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı kakao
Yorumlar
Yorum Gönder