Fıstık Drajeli Pasta
Fıstık Drajeli Pasta
Malzemeler
Kakaolu Pandispanya için;
3 yumurta
3 fıncan şeker
3 fincan un
Kreması için;
1 paket muzlu dr.otker muzlu creme ole
Yarım kilo süt
Çikolata sosu
Fıstık draje
Önce pandispanyamızı yaparak başlıyoruz, 3 yumurtayı 3 fincan şekerle 15 dk. çırpıyoruz ardından unumuzu ekleyip 5-10 dk daha çırpıyoruz ve yağlı kağıt serili fının tepsimizin üstüne döküyoruz, 180 derece 15-20 dk. pişiyoruz, fırından alınca üstü sertleşmesin diye bir bez ile örtüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz, bu sırada creme ole yi tarife göre hazırlıyoruz, soğuyan pandispanyadan su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz(bu tarif tam 4 kişilik oldu, pastamız iki katlı olacağı için 8 yuvarlak elde etmiş olmalıyız).
Kestiğimiz yuvarlakları servis tabağımıza alıyoruz ve üzerine kremamızı bol miktarda sürüyoruz, diğer porsiyonlar içinde aynı işlemi yaptıktan sonra ikinci katımıza geçiyoruz oluşturduğumuz yuvarlakların ortasından bir gazoz kapağı yardımıyla bir yuvarlak daha açıyıruz(ben evde gazoz kapağı bulamadığım için oğlumun biberon kapağı ile oluşturdum yuvarlakları :) ) bu ikinci katıda kremanın üzerine güzelce yerleştiriyoruz ve boş kalan üst kısmı fıstık drajeler ile kapatıyoruz, çikolata sosunuda etrafında gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Malzemeler
Kakaolu Pandispanya için;
3 yumurta
3 fıncan şeker
3 fincan un
Kreması için;
1 paket muzlu dr.otker muzlu creme ole
Yarım kilo süt
Çikolata sosu
Fıstık draje
Önce pandispanyamızı yaparak başlıyoruz, 3 yumurtayı 3 fincan şekerle 15 dk. çırpıyoruz ardından unumuzu ekleyip 5-10 dk daha çırpıyoruz ve yağlı kağıt serili fının tepsimizin üstüne döküyoruz, 180 derece 15-20 dk. pişiyoruz, fırından alınca üstü sertleşmesin diye bir bez ile örtüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz, bu sırada creme ole yi tarife göre hazırlıyoruz, soğuyan pandispanyadan su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz(bu tarif tam 4 kişilik oldu, pastamız iki katlı olacağı için 8 yuvarlak elde etmiş olmalıyız).
Kestiğimiz yuvarlakları servis tabağımıza alıyoruz ve üzerine kremamızı bol miktarda sürüyoruz, diğer porsiyonlar içinde aynı işlemi yaptıktan sonra ikinci katımıza geçiyoruz oluşturduğumuz yuvarlakların ortasından bir gazoz kapağı yardımıyla bir yuvarlak daha açıyıruz(ben evde gazoz kapağı bulamadığım için oğlumun biberon kapağı ile oluşturdum yuvarlakları :) ) bu ikinci katıda kremanın üzerine güzelce yerleştiriyoruz ve boş kalan üst kısmı fıstık drajeler ile kapatıyoruz, çikolata sosunuda etrafında gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder