Üç unlu poğaça

Bu tarifi bloğa koyup koymamakta çok tereddüt aslında, kahvaltıya gelecek misafirlerim için geceden poğaça yapmaya kalkınca saat 22.30 sularında tüm sıvı malzemeyi karıştırma kabıma almıştımki birde baktım 1 bardak kadar un kalmış :( ne yapsam ne yapsam diye düşünürken Çınar'ın yemekleri için kullandığım tam buğday unu ve mısır unu imdadıma yetişti ve bu poğaça çıktı ortaya, tadına bakanlar beğendiklerini söyleyincede tarifini yazmaya karar verdim, değişik şeyler denemeyi sevenler için güzel bir tarif oldu.

Malzemeler
125 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 yumurta
Kabartma tozu
1 paket instant kuru maya
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
Tuz
Eşit miktarda beyaz, tam buğday ve mısır unu (Aldığı kadar)
Üzeri için Yumurta sarısı ve susam

Oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtayı kaba alıp karıştıralım daha sonra elenmiş unları ve diğer kuru malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuralım, hamurdan küçük parçalar kopararak tepsimize alalım, dilerseniz hemen dilerseniz bir gece buzdolabında beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı ve susamları ekleyerek 180 derece fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar