Kereviz Denemeleri

 Kereviz Pane

Malzemeler
2 orta boy kereviz
Haşlamak için su
Kızartmak için sıvı yağ
Pane harcı için;
1 şişe soda
2-3 çorba kaşığı un
1 yumurta
Pul biber
Tuz

Krevevizlerimizi 10-15dk tuzlu suda haşlıyoruz, pane harcı için gerekli olan malzemleri iyice karıştırıp kek hamurundan biraz daha cıvık bir hamur eldeediyoruz. Haşlanmış kerevizlerimizi bu harca bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Kereviz Salatası

Malzemeler
1 orta boy kereviz (sapları ve yaprakları ile beraber)
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
Ceviz

Kerevizi rendenin kalın kısmı ile rendeliyoruz, sapları ve yapraklarını da ince ince doğruyoruz, sarımsaklı yoğurt ve cevzileri ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Portakallı Kereviz

Genelde annelerimiz yemekte salça ne kadar kavrulursa o kadar lezzetli olur derler ama ben bu tarif için böyle olduğunu düşünmüyorum. Kerevizin ağzı kapalı olarak kendi suyu ile pişmesini sağlarsanız daha lezzetli olur. Çocuklar için son derece sağlıklı bir yiyecek. Davetlerinizde de meze olarak rahatlıkla sunabilirsiniz.

Malzemeler
2 adet kereviz
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 havuç
1 orta boy portakal yada 1 orta boy ayva (ikisi ile de çok güzel oluyor)
1 limon 
1 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Zeytinyağ
Üzeri için kereviz sapları ve maydonoz

 Tüm malzemeleri doğrayıp tencereye alıyoruz, salçayı şeker ve tuzu ekliyoruz üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz ve sadece tencereniz tabanını dolduracak kadar su ilave ediyoruz ve hiç karıştırmadan ağzını kapatıp pişiriyoruz. Kapağı açılmadığı sürece 45dk da iyice pişmiş oluyor. Piştikten sonra doğradığımız kereviz sapları ve maydonozumuzu ve 1 limonun suyunu ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar