Pazılı Börek
Malzemeler
1 kg yufka
1 kilo pazı (yaklaşık iki bağ eder saplarını ayırıyoruz sadece yaprakları kullanacağız.)
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım bardak sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için yumurta sarısı ve susam
Saplarını ayırıp pazı yapraklarını gelişigüzel doğruyoruz ve ezidiğimiz peyaz peynirle karıştırıyoruz ve iç harcımız hazır.
Tepsimizin altını yağlayıp yufkayı seriyoruz, yoğurt ve sıvı yağ karışımını üzerine sürüyoruz, 2 yufka içinde aynı işlemleri yapıyoruz ve üçüncü yufkayı serdiğimizde iç harcımızı yufkanın hertarafına yayıyoruz, kalan yufkalarıda aynı biçimde üzerine kapatıyoruz. En son böreğimizi dilimleyip üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyerek fırına veriyoruz. Altı üstü kızarıp çıtır çıtır olunca fırından alıyoruz. Afiyet olsun.
1 kg yufka
1 kilo pazı (yaklaşık iki bağ eder saplarını ayırıyoruz sadece yaprakları kullanacağız.)
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım bardak sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için yumurta sarısı ve susam
Saplarını ayırıp pazı yapraklarını gelişigüzel doğruyoruz ve ezidiğimiz peyaz peynirle karıştırıyoruz ve iç harcımız hazır.
Tepsimizin altını yağlayıp yufkayı seriyoruz, yoğurt ve sıvı yağ karışımını üzerine sürüyoruz, 2 yufka içinde aynı işlemleri yapıyoruz ve üçüncü yufkayı serdiğimizde iç harcımızı yufkanın hertarafına yayıyoruz, kalan yufkalarıda aynı biçimde üzerine kapatıyoruz. En son böreğimizi dilimleyip üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyerek fırına veriyoruz. Altı üstü kızarıp çıtır çıtır olunca fırından alıyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder