Çikolatalı cookies

Malzemeler
200 gr tereyağ
200 gr pudra şekeri
1 yumurta
40 gr kakao
200 gr un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı damla çikolata

Oda sıcaklığındaki tereyağ ve pudra şekerini mikser ile krema kıvamına gelenedek çırpıyoruz ardından yavaşça yumurtayı ekliyoruz daha sonra un, kabartma tozu  ve kakao karışımını ilave ederek spatula ile karışltırmaya devam ediyoruz ve en son damla çikolataları ekliyoruz. Hamurumuz yumuşak, şekil vermesi zor bir hamur olacağından dondurma kaşığı ile (ya da bir yemelk kaşığı ile) yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı biçimde diziyoruz pişerken cookieler büyüyüp yayılacağından araları açık olmalı. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Fırınınızın tipine göre 8-10 dk. fırında kalacaklar, henüz yumuşakken fırından alıyoruz. Soğuyunca servis edebilrsiniz. Afiyet olsun :)




Yorumlar

Popüler Yayınlar