SOMA : Bu acının tarifi yok

Bugün son derece üzgünüm pek çoğunuz gibi gün geçmiyorki bir felaket haberi almayalım, sabır sabır ama bu gerçekten canımı çok yaktı, bizim bu verimli topraklarımızda ne çok acı var. (ki zaten herşey bu verimli topraklarımız yüzünden oluyor !) Ah mezopotamya bu kadar kültürel çeşlitlilik bu kadar mezhep bu kadar kültür... Ah İstanbul! Bu güzel ülkenin kaderi mi bu kadar acı, Hergün insanlar ölüyor ya açlıktan, ya terörden, ya depremden, ya inançlarından ya da kömür sökmek için maden de, aslında her zaman olan ölene oluyor.
Kadercilik özümüzde kültürümüzde var ağıtlarımızda ama galiba bazı şeylerin önüne geçilebilir, önlemler alınabilir, birileri daha az yese birileri daha çok doyabilir mesela...

Yorumlar

  1. Merhaba
    Söylediklerinize katılıyorum ama olan ölene oluyor demişsiniz ya bence kalana oluyor. Hele ki tek gelir sağlayan babaysa, eş ve çocuklar sıkıntı çekiyorlar. Allah yardımcıları olsun.

    YanıtlaSil
  2. Evet haklısınız aslında benim kastettiğim bir anda yok olup giden hayatlardı geride kalan eşler ve çocuklar için durum zor ama hayat da devam ediyor bir yandan malsef bu süreçten sonra o çocuklara, eşlere ve anne babalara nasıl yardımcı olabiliriz, Gerek psikolojik gerek maddi olarak nasıl bir destek sağlamalıyız bunun için koordine olmak gerek.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar