Esmer Bomba
Esmer
bombalar
Bu tarifi görümcemden öğrenmiştim her seferin de bir öncekinden daha güzel oluyor :) Siz de mutlaka deneyin derim.
Malzemeler
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yaklaşık 2.5 su bardağı un
Şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Önce şerbeti hazırlayın şeker eriyene kadar ısıtsanız yeterli daha sonra tüm toz malzemeleri bir yerde karıştırın ayrı bir kapta tereyağ ve şekeri çırpın ardından yumurta ve sıvı yağ ekleyin ve en son toz malzemeleri ilave edin. Yoğurduğunuz hanyrda küçük yuvarlaklar yaparak tepsiye dizin ve 170 derecede 20 dk kadar pişirin. Fırından çıkıp ilk sıcağı gittikten sonra soğuk şerbete batırın ardından da Hindistan cevizi, fındık vb. istediğiniz bir malzemeye batırın.
Afiyet olsun
Bu tarifi görümcemden öğrenmiştim her seferin de bir öncekinden daha güzel oluyor :) Siz de mutlaka deneyin derim.
Malzemeler
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yaklaşık 2.5 su bardağı un
Şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Önce şerbeti hazırlayın şeker eriyene kadar ısıtsanız yeterli daha sonra tüm toz malzemeleri bir yerde karıştırın ayrı bir kapta tereyağ ve şekeri çırpın ardından yumurta ve sıvı yağ ekleyin ve en son toz malzemeleri ilave edin. Yoğurduğunuz hanyrda küçük yuvarlaklar yaparak tepsiye dizin ve 170 derecede 20 dk kadar pişirin. Fırından çıkıp ilk sıcağı gittikten sonra soğuk şerbete batırın ardından da Hindistan cevizi, fındık vb. istediğiniz bir malzemeye batırın.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder