Falafel





Lübnan'a has bir tat falafel (gerçi şu anda tüm orta doğu ve israile mal olmuş herkes bir taraftan çekiştiriyor) :)
Hangi topraklara ait olursa olsun çok iyi bir ara sıcak ve atıştırmalık.

Tarifin orjinali haşlanmadan suda bekletilen nohutla ve kişniş kullanılarak yapılıyor, bulunduğum yerde kişniş olmaması ve türk damak tadına uygun olması için nohutları haşlayarak yaptım tarifi, falafel olmaktan çıktı mı bilmem ama çok lezzetli olduğu kesin.

Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı pul ve karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı un
Tuz

Sos için;
1 kase süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
Yarım limon suyu

Salatası için;
Akdeniz yeşillikleri
Çeri domates
Turp
Zeytinyağı
Tuz

Un hariç diğer tüm malzemelerini rondodan geçirin, çok püre olmadan hafif pütürlü kıvamda olacak şelilde çekin rondoda. Karışıma 2-3 kaşık unu ilave edin ve yoğurun, Hamurdan ceviz büyüklüğünde  toplar yapın. Derin yağda köftelerinizi kızartın.

Sos malzemelerini derin kapta çırpın.

Salata malzemerini gelişi güzel doğrayın.

Falafel ile beraber servis edin.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar