Limonlu Kek

Mutfak deneyleri sonucu ortaya çıkan bir kekim daha :)
Çınar'ın en sevdiği ara öğün kek bu nedenle evden hiç eksik olmuyor.

Malzemeler
4 yumurta
100gr eritilmiş ve soğumuş tereyağı
2 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı mısır nişastası

 Mikser ile yüksek devirde yumurtalar ve şekeri rengi beyazlaşana kadar iyice çırpıyoruz. Ardından sırasıyla tereyağ, süt, limon suyu ve rendesini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz en son elenmiş un, vanilya ve mısır nişastasını ekleyerek hafif devirde iyice çırpıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına harcımızı döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dk pişiriyoruz.
Daha tatlı olsun isterseniz kekiniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave ederek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar