Elmalı Kurabiye

Annemin efsane tarifi elmalı kurabiye senelerce her pazar annemin istisnasız yaptığı bir tarif uzun zamandır yemediğimiz farkettim.
Tarif yine annemin orjinal tarifi ama bu defa ben yaptım :)

Malzemeler
125 gr margarin
1,5 kahve fincanı şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için
3-4 adet orta boy elma
1  su bardağı kırılmış ceviz
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri 

Önce iç harcımızı hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Elmaları rendeleyelim, şeker ile beraber ocakta yavaş yavaş öldürelim ardından cevizlerimizi ekleyip bir süre kavuralım ardından ocağı kapatalım ve tarçını ekleyip karıştıralım.

Oda sıcaklığındaki margarin ve şekeri mikserin kanca aparatı ile iyice karışana dek çırpalım ardından yoğurt ekliyip biraz daha karıştırdıktan sonra elenmiş unumuz ve diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuralım (çok sert bir hamur olmasın)

Hamurumuzu 3 eşit parçaya ayırıp merdane ile yuvarlak olarak açalım ve üçgen olacak şelikde bölelim, soğuyan harcı hamura koyarak rulo gibi saralım. 180 derecede 10-12 dakika (pişme süreleri fırından fırına değişiyor) pişirelim. Altı ve üstü çok kızarmadan fırından alalım, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ialve ederek servis edelim. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar