Mereng (Beze)

Malzemeler
5 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker (iki defa rondodan geçirilip, iyice inceltilmiş)
Bir çimdik tuz

Hazırlanışı
Yumurta aklarını önce düşük sonra yüksek devirde 5-7dk kadar çırpıyoruz, çırpma yapptığımız kap ya cam ya da çelik olmalı ve içi kupkuru olmalı en küçük bir ıslaklık istediğimiz kıvamın tutmamasına neden olur.  Yumurta akları iyice köpürüp bembeyaz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim ardından şekeri kaşık kaşık yavaşça ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. (birden eklersek köpüren yumurta söner ve istediğimiz kıvamı almaz). Harcımız iyice kabarıp krema kıvamını almalı, ters çevrildiğinde akmayacak durumda olmalıdır.
Hazırladığımız mereng harcını krema sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsinin üzerine minik minik sıkıyoruz.
Merengleri önceden ısıtılmış fırında (80-100 derece) 1.5 saat pişiriyoruz ve pişme süresinin sonunda fırının kapağını çok hafif açarak iyice soğuyana kadar fırından çıkarmıyoruz.


NOT: Derece ve pişirme süresi fırının durumuna göre değişebilir ancak çok sıcak olduğunda bezelerin o beyaz rengini elde edemiyorsunuz. 1 saatten az piştiğinde de içi pişmemiş yumuşacık oluyor. Şekeri iyice inceltmeden koyarsanız yerken katır kutur ağzınıza geliyor.

Tecrübeyle sabit :)

Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar