Elmas'ın Elmalı Poğaçası


Bu poğaçaya normal bir elmalı poğaça demedik çünkü, bildiğimiz elmalı poçalardan çok daha lezzetli, tadına doyum olmuyor. Bu  nedenle tarifin sahibi annemin arkadaşı Elmas Ablanın adını verdik. Mutlaka deneyin derim :)

Malzemeler
250 gr. yumuşak margarin (sürülebilir becel kullandık)
1 ajda bardağı sıvı yağ
2 yumurta
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 ajda bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-4,5 su bardağı un
Elmalı Harç için; 3-4 adet orta boy elma, 1 çorba kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için; Pudra şekeri veya hindistan cevizi ve pekmez

Malzemelerin hepsini kulak memesi kıvamında yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın, içini yuvarlak olarak açın ve içine elmalı harçtan koyup kapatın.
180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin yada önce pekmeze batırıp sonra hindistan cevizine bulayın.

Afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar