Ressam Zeki Güldü


Ressam Zeki Güldü'nün web sayfası yayına girdi. Ressamın sanat çalışmalarına dair bütün bilgilere bu site aracılığla erişebilirsiniz. Sanatçının eski ve yeni bir çok çalışması da sayfada yer alıyor.

Zeki Güldü sanat anlayışını ve resimlerindeki temayı aşağıdaki sözlerle ifade ediyor.

"Çağımızın en yakıcı sorunlarından biri çevre sorunudur. Buna bağlı olarak Anadolu ve Mezopotamya caoğrafyası etrafında bir üçüncü dünya savaşı sürdürmektedir. Bu gerçeğin görülmesi, kirli oyunun halklar tarafından boşa çıkarılması gereklidir. Gezi direnişiyle bu görülmüştür. Sanatın ve sanatçının gücü, sorumluluğu, toplumsal ve doğal yaşamın geleceğini önceden sezip görebilmesidir. Sanatçı bu görebilendir."
"Sanatsal yorumlamanın ve üretimin kaynağında yatan ruh kültürel kimlikte yatar. Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarını yaratmış o mirasın üzerinden yaşayanların sorumlulukları da olmalıdır. Temiz toplum, aydınlık gelecek için; sanatsal, düşünsel, bilimsel üretimin önemi, hızla kimlik yitimine uğrayan Anadolu'da yaşayanlarca anlaşılabilmesi sorunumdur. Toprak, gökyüzü, kerpiç damlı evler... bu çığlığın görsel sunumudur."

Sanatçının Türkiye çapında  çok sayıda kişisel ve karma sergisi gerçekleşmiştir. Bunun yanı sıra grup ve festival etkinlkiklerinde de pek çok eseri bulunmaktadır. Bir yandan resim öğretmenliği yaparken bir yandan da çalışmalarına kendi atölyesinde aralıksız devam etmektedir.
Kişisel Sergilerden Bazıları
1997 Çankaya Belediyesi Sanat Galerisi; ANKARA
1997 Edirne Belediyesi Sarayiçi; EDİRNE
1997 Vakıfbank Feneryolu Sanat Galerisi; İSTANBUL
1997 Milli Piyango Talihkuşu Sanat Galerisi; ANKARA
2000 Anadolu Ajansı Sanat Galerisi; ANKARA
2004 Emima Sanat Galerisi; ANKARA
2006 T.C. Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi; ANKARA
2013 Zonguldak Güzel Sanatlar Galerisi; ZONGULDAK
2014 Çaycuma Kültür Sanat Merkezi ; ZONGULDAK

Her türlü görüş ve öneri için; sergi, festival vb. davetler ve eser satın alma için;  zekiguldu@mynet.com adresine posta bırakabilirsiniz.

http://www.zekiguldu.com.tr/

Yorumlar

Popüler Yayınlar