Ganajlı kek ve Ev Yapımı Limonata

Yaş pastamın ara katlarına yaptığım fazla ganajı değerlendirmek için ne yapsam diye düşünürken, kek canavarı oğlumun ısrarları üzerine ganajlı bir kek yaptım, bol çikolatalı bir kekin yanına da buz gibi limonata iyi gider düşündüm, kısa sürede ikisi de hazır oldu.

Limonata
Malzemeler
4 limonunun suyu ve rendelenmiş kabukları
1 litre su
2 su bardağı şeker

Yarım litre suyu bir kaba alıp, şekeri ilave edelim ve ocağa alalım ve kaynatalım daha sonra altını kapatalım, şekerli suyumuz soğurken, limonların kabuklarını rendeleyelim ve sularını sıkalım, soğuyan şekerli suyumuza, limon kabukları ve suyunu ve geri kalan suyumuzu ilave edelim iyice karıştıralım, daha sonra süzgeçten geçirip soğuması için buzdolabına alalım.

Ganajlı Kek
Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı çay
1 su bardağı çikolatalı ganaj (iyice ısıtılmış yarım paket süt kremasının içinde eritilen 80gr bitter çikolata ile hazırlanıyor)
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı tarçın
Vanilya 
Kabartma tozu.

Şeker hariç tüm katı malzemeleri eleyip bir kapta karıştıralım, ayrı bir kabın içinde yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım daha sonra çay ve ganaj kremasını ekleyip karıştıralım en son unlu karışımı ekleyip iyice karıştırarak kalıbımıza dökelim. 170 derecede 30dk kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar