Havuçlu Yaş Pasta


Bu hafta sonu oğlumla havuçlu yaş pasta yaptık, kekin yapımından kremanın özenle karıştırılmasına kadar çınarın emeği var bu pasta da o yüzden yapması da yemesi de çok zevkli oldu.
Çalışkan ev erkeği :)

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım Su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı havuç
1 çorba kaşığı nişasta
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 çay bardağı damla çikolata

Krema için
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket fildişi çikolata 

Hazırlanışı

Yumurta ve şekerleri iyice çırpalım sonra sırayla süt, sıvı yağ, havuç ekleyip karıştıralım, ardından tüm katı malzemleri yavaş yavaş ilave edelim son olarak ta ceviz ve çikolatayı ilave ederek, yağlanmış fırın kabımıza harcımızı dökelim. 170 derecede 40-45 dk. pişirelim. Kekin tadı çok güzel tek başına bile yenebilir çayın yanında. Kekimizi soğumaya alalım ve kremayı yapmaya başlayalım, nişasta ve beyaz çikalata hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirmeye başlayalım kaynamaya başlayınca su ile erittiğiiz nişastayı ilave edelim ve hızlıca karıştılam krema pişip göz göz olduktan sonra altını kapatalım ve kırılmış beyaz çikolata parçalarını ilave edip çikolata eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım, ara ara karıştırarak kabuk tutmasanı önleyelim.
Soğuyan keki tırtıklı bir bıçakla ortadan ikiye keselim, ara katına soğuyan kremadan sürüp kapatalım. Kalan krema ile kekin üstünü kaplayalım. Havuçlı pastamız hazır.

Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar