Labne Kremalı Yaş Pasta


Arkadaşımın doğum günü için yaptığım hafif bir yaş pasta tarifim var bugün. Malzemesi fazla ve yoğun değil, hafif bir tadı var. 
Buyrun efendim.


Malzemeler
3 orta boy yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ 
1 kahve fincanı süt yada su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu (tercihen)

Krema için
1 paket sıvı krema
1 paket labne peyniri
1,5 çay bardağı pudra şekeri (istenen şeker tadına göre artırılabilir)
1 paket vanilya

İç Harç İçin

1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı damla çikolata


Hazırlanışı

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın, beyazları kar gibi olana kadar sarıları krema gibi olana kadar çırpın. Sonra yumurta sarılarına sırasıyla şeker, sıvı yağ, süt, un ve vanilyayı ekleyin ve harcı spatula ile yumurtanın beyazlarına yedirin, yağlanmış kelepçeli kalıba harcı döküp 25-30dk 170 derece fırında pişirin.

Krema için; önce sıvı kremayı mikserle 2-3 dk çırpın ve labne, pudra şekeri ve vanilyayı ilave ederek önce düşük sonra yüksek devirde krema kıvamına gelene dek çırpın ve buzdolabına kaldırın.

Fırından çıkan pandispanyayı iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve tırtıklı bir bıçakla ortadan ikiye kesin. (Daha rahat kesmek için bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz.) Ayırdığınız parçaları sütlü şekerli su ile ıslatın.  Ayırdığınız pandispanın ortasına kremanın yarısını ve iç harcın tamamını dökün ve diğer parçayı üstüne koyun.
Üstünü kaplamak için krema torbası kullandım,  yıldız uçlu duy ile şekil verdim. Üzerlerine de karamelli pirinç patlakları serpiştirdim. Krema torbası yada duy yoksa buzdolabı boşetini minik şekilde keserekte yapabilirsiniz. Doğrudan spatula ile kaplama da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
:)

Yorumlar

Popüler Yayınlar