Tavuklu Kabak Graten


Buzlukta kalan bir büyük köy tavuğunun budu ve kendi bahçemizin organik kabağıyla kolay bir tavuklu kabak graten yaptım, ürünler doğal olunca daha bir lezzetli oldu sanki. Buyrun tarife;

Malzemeler
3 adet orta boy kabak
1 büyük tavuk budu
Beşamel sos için; 
1,5 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağ
Bir çimdik tuz
Aroma vermesi için bir miktar muskat rendesi
Üzeri için;
Kaşar ve çedar peyniri rendesi 




Hazırlanışı
Önce tavuğumuzu iyice haşlıyoruz ben köy tavuğu ile yaptığım için oldukça fazla haşlamak durumunda kaldım. Haşlanan tavuğun suyundan bir kepçe ayırın ve tavukları didin daha sonra fırın kabının en altına yayın. Bu arada kabakları yıkayıp temizleyin ve küp küp doğrayım çok az haşlayın ve hemen sudan çıkarıp soğuk suya koyun Aksi halde kabaklarınız erir. Soğuyan kabaklarıda tavukların üzerine ekleyin ve beşamel sosu yapmaya başlayın. Sos tenceresinde tereyağını eritin ve unu ilave edip hızlıca kavurun, un kavrulduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave edip hızlıca karıştırınki un topaklanmasın. Sos kendini toparlayınca tuz ve muskatı ilave edin ve ara ara karıştırararak ılımasını sağlayın. Bu arada kabakların üzerine bir miktar çedar peyniri serpiştirin, en son tavuk suyunu ilave edin ve en üste beşamel sosu döküp kaplayın, üzerinede kaşar peyniri ile kapatın ve fırında 40-45dk pişirin. 
Afiyet olsun. 

 
 

Yorumlar

  1. Kabak graten yemeğini şimdiye kadar hiç pişirmedim. İçine konulan malzemelere baktımda bu yemeğin lezzetsiz olması mümkün değil. Ellerinize sağlık. En kısa zamanda eksiğim olan muskatı alıp ben de yapacağım...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar