Minik Ellerin Fıstıklı Süt Dilimi

Dün akşam canımız pasta istedi. Ne yapsak ne yapsak derken az ve öz malzemelerimizle küçük bir pasta yapıtık üç kişilik, adına da fıstıklı süt dilimi dedik. Kremayı karıştırma işini çınar üstlendi. Pasta bitince de her zamanki gibi iyiki doğdun yaparak mum üfledik :)


Buyrun Tarife;

Malzemeler 18cm kelepçeli kalıp için 
1 adet köy yumurtası
2 kahve fincanı süt
1,5 kahve fincanı esmer şeker
2-2,5 kahve fincanı un 
2 çorba kaşığı toz fıstık
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Krema için; 1 adet köy yumurtası
                   3 kahve fincanı süt
                   1,5 kahve fincanı esmer şeker
                   1 kahve fincanı un
                   1 küçük paket beyaz çikolata 
Üzeri için; Kırılmış fındık
                Böğürtlen

Hazırlanışı 
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım daha sonra süt ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim, ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim son olarak toz fıstığı ekleyelim ve hafiften yağladığımız kelepçeli kalıba dökerek 30-35dk 150 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.

Kek pişerken kremayı kazırlayalım. Çikolata hariç tüm malzemeleri sos tenceresine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Sos göz göz olup piştikten sonra altını kapatalım ve çikolata parçalarını ekleyelim, çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Ara ara karıştırarak soğutalım.

Kekimiz fırından çıkınca soğumaya bırakalım soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp özenle ikiye keselim, küçük bir kek olduğu için ayırmak zor olmayacaktır. Soğuyan kremayı kekin ara katına yayalım ve diğer katı üstüne koyalım biz en üste fındık parçaları ve böğürtlen koyduk dilerseniz pudra şekeri de serpebilirsiniz o da çok yakışır.
Çınar herzamanki gibi iyi ki doğdun yapıyor :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar