Çikolata Soslu Cheesecake



Klasik cheesecake den biraz uzaklaşıp, tabanına burçak bisküvi yerine peti böre bisküvi kullandım, her zaman meyveli sos yapardım bu defa sütlü ve fildişi çikolatayı benmari usulü eritip kekin üstüne döktüm. Üstü kıtır çikolat içi yumuşacık bir pasta oldu.
Buyrun Tarife;
Taban için;
1.5 paketten biraz fazla betitbör bisküvi
-100 gr tereyağ
Kek için;
-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağından bir parmak fazla yoğurt
-1 kutu labne peynir
-1 su bardağı şeker
-2 çorba kaşığı buğday nişastası
Sos için;
1 kare paket sütlü çikolata
1 küçük paket fil dişi çikolata

Öncelikle bisküviyi rondodan geçirip, erimiş tereyağı ile yoğurduktan sonra kelepçeli kaba bastırarak yerleştiriyoruz. 7-8 dk. fırında tabanı pişiriyoruz ve fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.

Kek için şeker ve sütü mikserde çırpalım ardından yoğurt ve peyniri ilave edelim ve düşük devirde karıştırılalım,  çok fazla değil malzemeler birleşsin yeter aksi halde kek çok sulanır ve istediğimiz kıvamda pişmez. Daha sonra nişastayı ekleyip karıştıralım ve mikseri kaldıralım ardından yumurtaları teker teker harca ilave edelim ve yine çok yapıyı bozmayacak sekilde karıştırılm.

Kelepçeli kabımızın kenarlarını aliminyum folyo ile kaplayalım, bu işlem kekin eşit pişmesi ve çatlamaması için gerekiyor. Harcımızı kalıba alalım 160 derece ısıtılmış fırında 40dk kadar pişirelim kenarları pişmiş ortası hala oynuyor olan bir biçimde fırını kapatalım ve fırının kapağı hafif açık şekilde iyice soğuyana kadar fırında bırakalım.

Fırından çıkıp soğuyunca benmari ususlü erittiğimiz çikolataları gelişigüzel şekil vererek pastanın üzerine yayalım.

Afiyet olsun. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar