Limonlu Cheesecake



Taban için;
1.5 paketten biraz fazla burçak büskivi
-100 gr tereyağ
Kek için;
-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağından bir parmak fazla yoğurt
-1 kutu labne peynir
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı buğday nişastası
-1 limon kabuğu rendesi
Sos için;
1.5 çorba kaşığı mısır nişastası
-4-5 çorba kaşığı şeker
-2 çay bardağı su
-1 limon kabuğu rendesi
-2 limonun suyu

Hazırlanışı

Burçak bisküviyi rondodan geçirip, erimiş tereyağı ile yoğurduktan sonra kelepçeli kaba bastırarak yerleştiriyoruz. 7-8 dk. fırında tabanı pişiriyoruz ve fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Kek için; Şeker, süt, yoğurt, peyniri karıştırıyoruz en son limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra nişastayı ekleyiruz ve en son yumurtaları teker teker ekledikten sonra spatula ile karıştırıyoruz,160-170 derece fırında pişiriyoruz. Kekimizin yanları hafif kızarıp ortası henüz yumuşakken fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Sos için tüm malzemeleri karıştırıp jöle kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Sos da iyice soğuduktan sonra kekimizin üzerine sosu döküyoruz ve dolaba alıyoruz, servis etmeden önce kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz. Afiyet olsun

Cheesecake yapmanın püf noktaları için >>>>>> buraya lütfen




Yorumlar

Popüler Yayınlar