Limonlu Cheesecake
Taban için;
1.5 paketten biraz fazla burçak büskivi
-100 gr tereyağ
Kek için;
-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağından bir parmak fazla yoğurt
-1 kutu labne peynir
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı buğday nişastası
-1 limon kabuğu rendesi
Sos için;
1.5 çorba kaşığı mısır nişastası
-4-5 çorba kaşığı şeker
-2 çay bardağı su
-1 limon kabuğu rendesi
-2 limonun suyu
Hazırlanışı
Burçak
bisküviyi rondodan geçirip, erimiş tereyağı ile yoğurduktan sonra
kelepçeli kaba bastırarak yerleştiriyoruz. 7-8 dk. fırında tabanı
pişiriyoruz ve fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Kek için; Şeker,
süt, yoğurt, peyniri karıştırıyoruz en son limon kabuğu rendesini de
ekledikten sonra nişastayı ekleyiruz ve en son yumurtaları teker teker
ekledikten sonra spatula ile karıştırıyoruz,160-170 derece fırında
pişiriyoruz. Kekimizin yanları hafif kızarıp ortası henüz yumuşakken
fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Sos için tüm malzemeleri
karıştırıp jöle kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Sos da iyice
soğuduktan sonra kekimizin üzerine sosu döküyoruz ve dolaba alıyoruz,
servis etmeden önce kelepçeli kalıptan çıkarıyoruz. Afiyet olsun
Cheesecake yapmanın püf noktaları için >>>>>> buraya lütfen
Yorumlar
Yorum Gönder