Oreolu Cheesecake

Ne zamandır oreo ve cheesecake ikilisinin nasıl bir tat ortaya çıkarabileceğini düşünüyordum. Nihayet bu haftasonu denedim. Bence sonuç harika, yanlız tatlı krizine sokabilir :) demedi demeyin :)

Buyrun tarifi

Malzemeler (18cm yuvarlak kelepçeli kalıp için)
2 yumurta
1 su bardağı şeker
200 gr labne peynir
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Tabanı ve üstü için; 20_25 adet oreo bisküviler (yoksa negro da kullanabilirsiniz )

Hazırlama
Önce tabanı hazırlayalım. Oreoları rondodan geçirelim ve yarısından biraz fazla bir kısmını kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastıralım ve sıcak fırında 10-12 dk pişirelim.


Kek için şeker ve sütü mikserde çırpalım ardından yoğurt ve peyniri ilave edelim ve düşük devirde karıştırılalım,  çok fazla değil malzemeler birleşsin yeter aksi halde kek çok sulanır ve istediğimiz kıvamda pişmez. Daha sonra nişastayı ekleyip karıştıralım ve mikseri kaldıralım ardından yumurtaları teker teker harca ilave edelim ve yine çok yapıyı bozmayacak sekilde karıştırılm.
Kelepçeli kabımızın kenarlarını aliminyum folyo ile kaplayalım, bu işlem kekin eşit pişmesi ve çatlamaması için gerekiyor. Harcımızı kalıba alalım 160 derece ısıtılmış fırında 40dk kadar pişirelim kenarları pişmiş ortası hala oynuyor olan bir biçimde fırını kapatalım ve fırının kapağı hafif açık şekilde iyice soğuyana kadar fırında bırakalım.
Soğuduktan sonra fırından alalım ve rondodan geçirdiğimiz diğer oreoları kekin üzerine serpip, süsleyelim 6-7 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar