Ev Yapımı Minik Bisküviler



                                            Artık mozaik pasta için hazır bisküviler almaya son :)

Cenk Sönmezsoy'un süper tariflerinden biri daha olan minik bisküviler yaptım. 

Hem mozaik pasta içine hem de evde oğluma çok güzel mini mini atıştırmalıklar oldu.  Ağzı kapalı bir kavanoz ya da kapta da uzun süre tazeliğini koruyor. 

Tarifi aynen uyguladım. Hamurdan iki eşit parça ayırdım ve bir kısmını vanilyalı, diğer kısmını ise tarçınlı yaptım. Her ikisi de enfes oldu. 

Buyrun Cafe Fernando'nun minik bisküvileri;



Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 1+1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 90 gram tereyağı, yumuşamış
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 2 adet büyük boy yumurta sarısı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir çimdik tuz 

Minik bisküvileri hazırlamak için, un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip bir kenarda bekletin. Tereyağı ve şekeri bir karıştırma kabında mikser yardımıyla 2-3 dakika boyunca çırpın. Yumurta sarılarını, vanilya özütünü ve tuzu ekleyip 3 dakika daha yüksek orta hızda çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızında sadece un parçaları kaybolana kadar, 1-2 dakika boyunca karıştırın.

Yağlı pişirme kağıdından dört bir yanı kapalı, dikdörtgen bir cep hazırlayın. Hamuru cebin ortasına koyup elinizle biraz düzleyin, cebi kapatıp ortadan kenarlara doğru açarak her tarafı eşit kalınlıkta bir hamur elde edin. Bir kesme tahtasına aktarıp, parmağınızla bastırdığınızda göçmeyecek kadar sertleşene dek, yaklaşık 15 dakika boyunca buzlukta bekletin.

Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtmaya başlayın.

Buzluktan çıkardığınız hamurun üzerindeki yağlı kağıdı kaldırıp hamuru küçük eşit kareler halinde kesin ve minik bisküviler elde edin. Eğer bu esnada hamur ısınıp yumuşarsa tekrar buzlukta 5-10 dakika bekletin.

Yağlı pişirme kağıdı serili iki adet fırın tepsisine aralarında yarımşar santim boşluklar bırakarak dizin ve fırına verin. Pişme süresinin tam ortasında tepsilerin yerlerini değiştirmek suretiyle, kenarlarından kahverengileşmeye başlayıp tepeleri altın rengini alana kadar, 12-14 dakika boyunca pişirin. Tepsileri fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.                                                                       Afiyet olsun :)

Yorumlar

  1. Ben de irmiklisini yapıyorum. Hazır olanlardan çok daha besleyici olduğu kaçınılmaz. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Cok teşekkür ederim anne güncesi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar