Ispanaklı Diet Muffinler

Geçen hafta sonu Ispanaklı Muffinler yaptım aslında diet amaçlı yapmamıştım ama hem buzlukta duran ıspanakları değerlendirme hem de  içine koyduğum malzemelerden ötürü diet bir muffin oldu bence tadıda çok hoş oldu, kahvaltı da ve ara öğünlerde hem kendiniz hem çocuğunuz için çok sağlıklı bir tarif. Tercihinize göre malzemeleri tam yağlılar ile değiştirebilirsiniz.

Malzemeler
* 2 yumurta (organik köy yumurtaları ile çok daha nefis oluyor)
* Yarım çay bardağı yarım yağlı süt
* Yarım çay bardağı az yağlı ev yoğurdu
*Yarım çay bardağı sızma zaytin yağı
* 100 gr kadar az yağlı beyaz peynir
* 1 kase kıyılmış ıspanak
* Yarım bağ dereotu
* 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
* 4-5 küçük fincan tam buğday unu (Kek kıvamı olana kadar un miktarını ayarlayabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* Tuz, karabiber ve pulbiber (tercihen)
* 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı
* Öncelikle süt, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın;
* Ardından yulaf kepeği, un, kabartma tozu ve diğer tüm baharatları ekleyin ve kek kıvamına yakın bir karışım elde edin;
* Karışıma sırayla peynir, ıspanak ve dereotunu ekleyip iyice karıştırın
* Karışımın kıvamı sıvı gelirse bir miktar daha un ekleyebilirsiniz;
* Elde ettiğiniz karışımı kağıt muffin kaplarına eşit olarak dağıtın;
* Önceden 150 derecede ısıttığınız fırında önce 20 dk daha sonra fırının derecesini 170e çıkartarak bir 20 dk daha pişirin;
* Üzerleri kızarıp iyice piştiğinden emin olunca fırından alın.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar