Ev Yapımı Çilekli Dondurma

           Ev yapımı dondurma çalışmalarım son hızıyla devam ediyor, sade, kakaolu şimdi de çilekli :)
             Saksıda kendi yetiştirdiğimiz çileklerin dondurmasını yapmak harika oldu doğrusu.
                İlk denemem olduğu için ölçüleri az tuttum istege göre artırıp azaltılabilir tabi :)

Buyrun Tarife;

Malzemeler
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığından biraz fazla salep (hazır paket değil aktardan alınmış olacak) (1 kg süte 1 tatlı kaşığı salep konuyor oranı ona göre belirleyebilirsiniz.
1 kase yıkanmış taze çilek

Hazırlanışı
Sos tenceresine süt salep ve şekeri alalım, kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım;
Tencerenin altını kapatıp ara ara karıştırarak soğutalım;
Yıkadığımız çilkleri blendırda çekelim;
Genişçe bir kaba çilekleri ve soğuyan sütlü karışımı alıp iyice karıştıralım;
Dondurma harcını ağzını kapatıp buzluğa alalım;
45dk yada saatte 1 buzluktan alıp iyice karıştıralım ve tekrar buzluğa alalım (Bu işlemin yapılma sebebi dondurmanın homojen bir biçimde donması ve buzlanmaması için;

İlk başlarda tam donma olmadığı için karıştırmak rahat olacaktır, sonlara doğru dondurma iyice katılaşır, kaşıkla karıştıramayacağınız kıvama geldiğinde, sağlam bir kaşık ya da dondurma kaşığı ile dövme işlemi yapınız.
Tüm bu işlemler toplamda 7-8 sürüyor ancak sonunda 1-2 gün güzel güzel kendi yaptığınız dondurmayı yiyorsunuz, çocuğunuza da içinde ne olduğunu bildiğiniz şeyler yedirmiş oluyorsunuz :)

Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar